Residentie Park

Gevelrenovatie van een appartementsgebouw aan de Parklaan te Westende.

De renovatie van zowel de voor- als achtergevel bestaat uit het volledig afbrekenvan de bestaande balkonelementen, dit betekent het verwijderen van alle rot en oud beton.
De keuze voor deze aanpak werd gemaakt aangezien de grote hoeveelheid betonrot en de zware kostprijs die hiermee gepaard gaat.
Daarom wordt een staalstructuur opgehangen aan de gevel waarop nieuwe balkonelementen uit prefab architectonisch beton worden aangebracht.
Verder bestaat de renovatie uit het isoleren van de gevels en voorzien van een nieuwe afwerking in plaatmateriaal, nieuwe borstweringen en zichtschermen, ...
Het isoleren van de gevels in combinatie met de nieuwe balkonelementen zorgt ervoor dat er geen koudebruggen meer aanwezig zullen zijn zodat het binnenklimaat aanzienlijk zal worden verbeterd.